De juiste lattenbodem voor uw comfort

Voor een goede nachtrust is ondersteuning van groot belang. De juiste lattenbodem zorgt voor een goede individuele ondersteuning zodat u iedere ochtend weer goed uitgerust op kunt staan. Dat maakt de keuze voor een goede lattenbodem des te belangrijker. Maar waar let u op bij het kopen van een lattenbodem? Wij leggen u graag uit wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Hoeveelheid latten

De verdeling van de druk en daarmee ook het comfort wordt bepaald aan de hand van het aantal latten. De standaard lattenbodems bestaan uit 28 latten, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een 42 lats bodem. Bij deze lattenbodems wordt het gewicht beter verdeeld waardoor er meer ondersteuning is. Een 42 lats bodem is ook beter geschikt voor een pocketveren matras. Doordat er bij een 28 lats veel ruimte tussen de latten zit worden de pocketveren niet overal ondersteund

Ondersteuningdoor ophanging

De kwaliteit van een lattenbodem is ook afhankelijk van de manier waarop de latten in het frame zijn bevestigd. De latten kunnen op het frame bevestigd zitten of door middel van ophangers boven het frame zweven. Door de latten boven het frame te laten zweven is de ondersteuning over de breedte van de gehele lat ongeveer gelijk en wordt het gewicht beter verdeeld. Ook het materiaal waarmee de latten worden opgehangen is van belang. Zo gaan rubberen ophangingen langer mee in tegenstelling tot plastic ophangingen, die sneller scheuren.

Juiste lattenbodem voor uw comfortElektrische lattenbodem

Naast de vlakke lattenbodem kunt u ook kiezen voor een elektrisch verstelbare bodem. De bodems worden aangedreven door twee motoren op 12 volt zodat u niet in een elektrisch veld komt te slapen. Deze lattenbodems kunt u aanpassen aan uw slaaphouding om zo nog beter te kunnen slapen. Daarnaast kunt u de bodem zo instellen dat u lekker kunt lezen of tv kijken. De elektrische lattenbodem is bovendien uitstekend geschikt voor mensen met een fysieke aandoening. Het in en uit bed stappen wordt op deze manier een stuk gemakkelijker. Bij elektrische lattenbodems moet u over het algemeen gebruik maken van twee losse matrassen om beide bedden los van elkaar af te kunnen stellen. Het is wel mogelijk om met een synchronisatie-set beide bodems tegelijk te gebruiken waardoor een tweepersoonsmatras geen probleem is.

Interesse in een lattenbodem?

Heeft u interesse in een lattenbodem? Wij hebben verschillende lattenbodems in ons assortiment waaruit u kunt kiezen. Bekijk de lattenbodems op de website of kom langs in onze showroom. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.