Het juiste dekbed vindt u bij Lekker Bedje!

Naast een comfortabel bed en matras draagt ook het juiste dekbed bij aan een goede nachtrust. U moet het niet te warm of te koud hebben om goed te kunnen slapen. Maar er zijn meer zaken om rekening mee te houden, zoals of u last hebt van allergieën en of het dekbed wel voldoende ventileert. Wij helpen u dan ook graag bij het kiezen van een geschikt dekbed en leggen graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Soorten dekbedden

Er zijn verschillende soorten dekbedden. Deze worden voornamelijk onderscheiden op basis van de vulling. De meest voorkomende zijn donzen, wollen en synthetische dekbedden. Ieder type dekbed heeft zijn eigen kenmerken. We zetten ze hieronder voor u op een rijtje:

  • Luchtig en voelt erg licht aan. Het dons isoleert goed en ventileert uitstekend, hierdoor is dit geschikt voor in de winter, omdat het warmte goed vasthoudt. Het geeft een luxe gevoel en vormt zich goed naar uw lichaam. Voor de kwaliteit is het wel belangrijk om te kijken naar de verhouding dons en veertjes waarmee het dekbed gevuld is.
  • Wol. Wat zwaarder dan dons en het best ademende en vochtregulerende materiaal. De vochtopname is optimaal waardoor u ’s nachts comfortabel kunt slapen en geen last hebt van een te hoge temperatuur. Is zowel geschikt voor de zomer als de winter.
  • Synthetisch. Vooral geschikt voor mensen die het snel warm hebben tijdens de nacht. Synthetische dekbedden ademen goed en nemen voldoende vocht op. Een ander groot voordeel is dat het makkelijk te wassen is en ze erg snel drogen. Zo kunt u ze vaak dezelfde dag weer gebruiken.

De tijk

Naast de vulling kan ook de tijk van invloed zijn op de vochtregulatie. De tijk is het omhulsel van de dekbedvulling en moet voldoende ademen om het vocht af te kunnen voeren. Daarnaast moet het niet te open zijn, omdat de vulling dan door het dekbed kan steken. Dit is voornamelijk bij donzen dekbedden van belang.

Seizoensdekbedden

Voor de verschillende seizoenen zijn er ook vier seizoenen dekbedden beschikbaar. Deze bestaan uit een dun zomerdeel van 300 tot 500 gram vulling per m2 en een dikker herfstdeel van 500 tot 800 gram vulling per m2 dekbed. Deze kunt u nog samen combineren om zo in de winter onder een lekker warm dekbed te slapen. Zo kunt u voor ieder seizoen zelf uw dekbed bepalen.

Geschikt voor allergieën

Voor mensen met allergieën is het kiezen van een geschikt dekbed ook erg van belang. Mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt zijn dan ook gebaat bij een kwalitatief goed dekbed, waarbij vooral de tijk belangrijk is. De dekbedden van Lekker Bedje zijn allen anti-huisstofmijt en antiallergisch behandeld en daarmee zeer geschikt voor mensen die veel last hebben van allergieën. Door de behandeling stoot het dekbed huisstofmijt, schimmels en bacteriën af. Zo kunt u ook genieten van een rustige nacht zonder te hoeven vrezen voor uw allergie.

Wassen

Niet alleen de anti-allergie behandelingen van de dekbedden helpen tegen allergieën. Het wassen op 60 graden zorgt ervoor dat uw dekbed wordt gereinigd van alle mijten. Kijk voor dat u gaat wassen eerst op het waslabel van uw dekbed. Zo is synthetisch vrij eenvoudig te wassen, maar kunnen wollen dekbedden vaak niet in de droger waardoor deze een langere droogtijd hebben. Donzen dekbedden kunnen daarnaast vaak beter bij de stomerij gereinigd worden.

Interesse in een dekbed?

Heeft u interesse in een dekbed? Wij hebben diverse dekbedden met verschillende soorten vullingen voor ieder type slaper. Bekijk ons assortiment op de website. Voor vragen of meer informatie over onze dekbedden kunt u altijd contact met ons opnemen.