Alles over een boxspring

Een boxspring, iedereen heeft er wel eens van gehoord, veel hotels hebben boxsprings als hotelbed, of misschien slaapt u thuis er wel elke dag op! Een boxspring is een verend box (matras) met een binnenvering van bonellveren of pocketveren in combinatie met een onderstel (bedbodem op pootjes). Maar wat zijn nou de voordelen van een boxspring en uit welke onderdelen bestaat het? Wij lichten u het graag toe.

Boxspring combinaties

BoxspringDe kern van een boxspring bestaat uit een metalen binnenvering van bonellveren of pocketveren die wordt afgedekt met vilt laag en schuim. Een boxspring wordt altijd gecombineerd met een matras en een box (boxspring-bodem), omdat u niet alleen op een boxspring (bodem) kunt slapen. Daarnaast zijn boxsprings verkrijgbaar in verschillende materialen en designs. Ook het hoofd- en voetenbord kunnen naar wens gekozen worden. Zo past uw boxspring mooi in uw slaapkamer.

Onderdelen boxspring

Een boxspring heeft meer onderdelen dan u denkt. Wij zetten alle onderdelen op een rijtje voor u:

  • De boxspring. De boxspring zelf heeft een binnenvering en een drukverdeler. De druk van de binnenvering wordt door de drukverdeler, het vilt en het schuim verdeeld.
  • Het matras en topper. Veel mensen denken dat zij kunnen slapen op een boxspring. Echter is dit niet mogelijk. Er komt nog een matras op de boxspring en eventueel een topper dat zorgt voor een extra comfort.
  • Het hoofdbord en voetenbord. De hoofdboord en voetenboord zijn bepalend bij de uitstraling van uw bed. U kunt kiezen uit verschillende motieven en kleuren bij Lekker Bedje.
  • De boxspringpootjes. Deze meubelpootjes kunt u zelf kiezen en kunnen bestaan uit metaal, hout of kunststof, verkrijgbaar in verschillende hoogtes.

Voordelen boxspring

Een boxspring neemt veel voordelen met zich mee. Wij hebben enkele voordelen op een rijtje gezet voor u:

  • Comfortabele instaphoogte. U kunt de hoogte van uw boxspring zelf bepalen, waardoor het voor u makkelijk wordt om uit uw bed te stappen.
  • Op maat gemaakt. Boxsprings worden altijd op maat gemaakt. Dit komt door de verschillende mogelijkheden en soorten. Denk hierbij aan de poten, kleuren, designs en nog veel meer.
  • Lange levensduur. Een boxspring kan tegen schokken door de extra laag met veren. Hierdoor wordt ook de slijtage aan het matras verminderd, waardoor deze langer mee kan.
  • Goede ventilatie. Door de combinatie van een open structuur van de bodem en het matras, is de ventilatie optimaal. Dit is erg belangrijk en zorgt voor een gezond en fris matras.

Interesse in een boxspring?

Heeft u interesse in een boxspring? Bekijk dan snel onze boxsprings op de website. Uiteraard is het ook mogelijk om langs onze showroom te komen. Ook voor vragen kunt u contact met ons opnemen! De nacht maakt uw dag!